Stad biedt aandelen Eelde aan aan aandeelhouders

Het college van burgemeester en wethouders besloot afgelopen dinsdag het aandelenpakket van vliegveld Eelde aan de andere aandeelhouders aan te bieden. Dat melde Peter den Oudsten woensdagmiddag aan de raadscommissie

Meer dan een jaar geleden besloot de gemeenteraad het vliegveld een eenmalige subsidie te geven van 6 miljoen, hoewel er meer was gevraagd. Tegelijkertijd werd besloten de aandelen van de hand te doen. Drenthe en Groningen hebben elk 30%, Assen heeft 10% en Tynaarlo heeft 4%. De resterende 26% van de aandelen zijn in handen van de stad. De vervreemding van de aandelen betekent niet het einde van Eelde denkt de Burgemeester. Hij verwacht belangstelling vanuit de andere aandeelhouders of van bijvoorbeeld Schiphol.

De raad vindt het niet de taak van de stad om een vliegveld in de lucht te houden.