Schade na brand bij kinderopvang Kostverloren groot (foto’s)

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De schade in het kinderopvangcentrum aan de Adriaan van Ostadestraat in de wijk Kostverloren waar vrijdagavond brand woedde, is groot. Dat meldt Martin Nuver van de incidentenwebsite 112groningen.nl die binnen een kijkje mocht nemen.

“Twee etages hebben schade opgelopen”, vertelt Nuver. “Na het onderzoek van de technische recherche naar de oorzaak van de brand is een schoonmaakteam begonnen met het opruimen van de schade. Die schade is groot, maar is te overzien. Behalve brandschade is er ook rook- roet- en waterschade.” De werkzaamheden moeten voor aanstaande dinsdag afgerond zijn. Dan worden er weer tweehonderd kinderen verwacht die gebruik maken van het gebouw. “Een medewerker van de buitenschoolse opvang vertelde mij dat er genoeg ruimten in het gebouw zijn om de kinderen op te vangen.”

De brand in het gebouw, dat behalve door een buitenschoolse opvang gebruikt ook voor wijkactiviteiten gebruikt wordt, ontstond vrijdagavond rond 20.45 uur. “Zoals het nu lijkt begon die brand op de eerste etage en is deze daarna doorgeslagen naar een tussenruimte.” Om de brand te bestrijden blusten brandweerlieden zowel van binnenaf als ook vanaf de buitenzijde. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie sluit brandstichting echter niet uit. Men komt daarom graag in contact met mensen die meer gezien hebben. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl