Rolstoelproblemen bij werkzaamheden

100% Groningen en Partij voor de Dieren vinden dat er te weinig rekening gehouden wordt met rolstoelgebruikers en slechtzienden bij werkzaamheden in de stad. Daarom stellen zij vragen aan het college.

Op veel plekken in de stad wordt gebouwd. Bij het UMCG-Noord bijvoorbeeld ligt momenteel een groot gedeelte van de straat er uit vanwege de bouw van een nieuw busstation. Zeker op deze plek komen veel mensen met een rolstoel langs. Een rolstoelgebruiker moet hier hoge stoepen op en af, bouwverkeer ontwijken en tegen het verkeer in over de straat rijden. Dat moet beter, zeggen 100% Groningen en Partij voor de Dieren.

Marjet Woldhuis van 100% Groningen: ‘De werkzaamheden tussen UMCG Noord en de hoofdingang zijn alleen maar de ontwijken met een route die voor een rolstoelgebruiker 20 minuten langer duurt. Dat betekent dus eigenlijk dat je de route niet meer toegankelijk vindt. Dat is niet goed, daar beperk je iemand zijn vrijheid mee.’ De vragen van de partijen zijn geen kritiek op de projectleiders, bouwvakkers of het college, maar een constatering dat er niemand specifiek verantwoordelijk is voor de toegankelijkheid rondom de werkzaamheden.