PVV wil onderzoek naar vergaderstijl gemeenteraad

nieuws
Foto Andor Heij: Ton van Kesteren PVV

De raadsfractie van de PVV wil dat een onafhankelijke en deskundige partij de stijl van vergaderen van de gemeenteraad tegen het licht houdt.

Aanleiding is een conflict tijdens de raadsvergadering van woensdagavond. Raadslid Ton van Kesteren werd tijdens een betoog over de rechten van LHTBI’ers onderbroken door de burgemeester omdat zijn spreektijd op was. Van Kesteren zegt: “Het onderbreken van mijn woordvoering leek wel een vooropgesteld plan. Het was ‘op de man’ en de Partij voor de Vrijheid ‘wegzetten’. Ik miste op dat moment een voorzitter die mij steunt en het debat verder in goede banen leidt”. De PVV spreekt van een intolerante houding van een politiek correcte meerderheid.

Toen de burgemeester dreigde Van Kesteren uit de vergadering te verwijderen ontstond de nodige commotie. De raadsvergadering werd daarop tijdelijk geschorst, maar na een gesprek tussen Den Oudsten en Van Kesteren werd de vergadering hervat. De burgemeester sprak achteraf van een misverstand.

Deel dit artikel:

 1. Dit artikel klopt niet. V.Kesteren werd niet onderbroken vanwege spreektijd, maar omdat hij zijn eigen tekst zo verhaspelde dat de enige mogelijke interpretatie was dat hij de voorzitter grof beledigde.

  V Kesteren kondigde aan dat hij allerlei onderwerpen zou gaan benoemen.
  De voorzitter zei toen ‘Los van de inhoud, ik wil u er op wijzen dat we bezig zijn met 1-minuut interventies en datvik u dus na 1 minuut afhamer’
  Waarop v.Kesteren zei ‘Dat begrijp ik en dat past ook helemaal in de trant van discriminatie, rascisme en fascisme als moderne politiek correcte dogma’s waarmee politieke vijanden worden weggezet.’
  En toen vroeg de voorzitter of hij dat wou terugnemen.

  Alles is gewoon terug te kijken op site van de gemeente.

 2. Typisch PVV. Het in twijfel trekken van het orgaan waar je deel van uit maakt. Deze anti-democratische groepering is slechts uit op verstoring van het democratisch stelsel (en het rechtsstelsel). Ze hebben daarom naar mijn mening ook niets te zoeken in de politiek. Er moeten duidelijke eisen aan politieke partijen worden gesteld, zoals een open en democratische partijstructuur, om te voorkomen dat verstorende bewegingen het democratisch bestel verzwakken.

 3. Rellen, schoppen, bijten, krabben.
  Maar geen serieuze politiek bedrijven.
  Stemmers die gevoelig zijn voor maakt-me-niet-uit-als-het-maar-tégen-is hebben er weer een boegbeeld bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *