Lijnbus flink beschadigd bij verkeersongeluk op A7

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op de A7 is een lijnbus van vervoersbedrijf Qbuzz flink beschadigd geraakt. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde in het begin van de middag op de afrit van de A7 richting de Laan Corpus den Hoorn. De bus, die onderweg was als lijn 8 richting Groningen Europapark, botste door nog onbekende oorzaak op een personenauto die voor de bus reed. Volgens Ten Cate is de bestuurster van de personenauto gewond geraakt. Ambulanceverpleegkundigen hebben het slachtoffer eerste hulp verleend, daarna is zij overgebracht naar het ziekenhuis. Of er op het moment van de botsing ook passagiers in de bus zaten is onbekend. Zowel de bus als de personenauto zijn flink beschadigd geraakt.

Vanwege het ongeluk was één rijstrook van de afrit afgesloten. De politie doet onderzoek naar de precieze oorzaak.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. Is auto wellicht ‘plots’ van baan veranderd dan wel stil gevallen of heeft de buschauffeur liggen te slapen, één ding is zeker, een fietser kan niet de schuld kan krijgen.

    Het nummerbord van de bus maskeren heeft weinig nut aangezien het busnummer 3277 er boven staat.

  2. Ter uwer informatie …betreffende automobilist ..wou simpelweg schakelen ( gewend aan een hand geschakelde bak) ..
    Aangezien het een automaat betrof ..( een auto waar men niet bekend mee was) ..trapte de bestuurder simpelweg vol op de rem in plaats op de koppeling ….met het gevolg dat de bus ( ondanks de ontwijk poging) tegen de abrupt stoppende personen auto reed.
    Shit happens ….
    Ik heb begrepen dat betreffende betrokkenen er met de schrik zijn afgekomen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *