Lammetjesfeest in Onlanderij: “Ik vind de schaapjes heel lief”

Tijdens de Paasdagen wordt er op De Onlanderij in Eelderwolde het Lammetjesfeest gehouden. “We verwachten flink wat mensen.”

“Op Paaszondag en Paasmaandag staan onze deuren wagenwijd open”, vertelt boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten. “Mensen die langs komen kunnen schapen en lammetjes aaien en kunnen bij de koeien kijken. Daarnaast organiseren we allerlei leuke activiteiten.”

Een groep kinderen van de Kids First COP Groep was donderdag al te gast in het bezoekerscentrum. “Wij werken al langere tijd samen met Natuurmonumenten”, zegt Marieke Wijninga. “Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen kennis maken met de natuur en de dieren. Als ik zie hoe blij ze hier rond lopen, dan is dat denk ik heel erg gelukt.”

Lammetjesfeest vindt tijdens de Paasdagen plaats van 10.00 tot 17.00 uur in het ontmoetingscentrum van Natuurmonumenten in Eelderwolde.