Jarenlange celstraffen voor mishandeling oud-lid No Surrender

nieuws

De rechtbank Noord Nederland heeft dinsdag vijf mannen en een vrouw veroordeeld tot straffen van vier jaar tot bijna zes jaar cel wegens afpersing en mishandeling van een oud lid van motorclub No Surrender.

Het slachtoffer was uit de motorclub gezet en werd op 7 november 2016 naar een woning van een vrouw in Eelde gelokt. Daar werd hij mishandeld door vier leden van de motorclub. Het slachtoffer moest mee naar een parkeerplaats bij zwembad de Papiermolen in Groningen waar zijn zoon losgeld, waarschijnlijk in de vorm van hennep, moest betalen. Het slachtoffer werd in een bos bij Glimmen in zijn onderbroek achter gelaten.

Een van de leden van No Surrender was ook betrokken bij de afpersing en mishandeling van een ander ex-lid. Twee andere leden van No Surrender werden vrijgesproken wegens vormfouten.