Huis de B na brand nog gesloten, kinderen wel welkom

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Kinderopvanglocatie Huis de B aan de Adriaan van Ostadestraat in de wijk Kostverloren is dinsdag nog gesloten voor de kinderen. “Maar gelukkig kunnen we de kinderen wel opvangen.”

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de opvanglocatie dinsdag weer open zou gaan. “Dat is niet gelukt”, laat een medewerkster telefonisch weten. “Op dit moment zijn we nog druk bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Straks komt een schade-expert van een verzekeraar langs, en ook komt iemand van de GGD metingen verrichten in het pand.” Toch betekent het niet dat de driehonderd kinderen voor een dichte deur zijn komen te staan. “We hebben een deel onder kunnen brengen in een noodlocatie. Daarnaast hebben we heel veel hulp gekregen van basisschool De Petteflet, waar onze kinderen ook in terecht kunnen.”

Huis de B werd vrijdagavond getroffen door een brand. In de avonduren brak er brand uit in de gevel van het pand. De brandweer kon het vuur bedwingen door zowel vanaf de binnenzijde als vanaf de buitenkant te blussen. Desondanks raakte het gebouw flink beschadigd. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Brandstichting wordt door hen niet uitgesloten.