“Groen in de gemeente moet liefdevol verwaarloosd worden”

De gemeente moet het groenbeleid op een minder nette manier gaan doen. Dat zeggen de Partij voor de Dieren en de Stadspartij voor Stad en Ommeland. Zij hebben vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Directe aanleiding voor de vragen is het recente nieuws over de achteruitgang van vlinders. De focus zou overal op biodiversiteit moeten liggen, niet alleen bij de ecologisch beheerde gebieden.

Vanwege de intensieve landbouw is er weinig voedsel voor vlinders en insecten en ook in de stad is er weinig eten omdat het groenbeheer in het teken staat van netheid, aldus beide partijen. “Liefdevolle verwaarlozing” zou de leidraad moeten worden.

“Er wordt nu vaak gemaaid terwijl bloemen en kruiden nog lang niet uitgebloeid zijn”, aldus Kirsten de Wrede van de PvdD. “Dat betekent in feite dat je het restaurant gaat sluiten terwijl je gasten nog met het voorgerecht bezig zijn”.

De partijen willen ook een bewustwordingscampagne richting de bevolking om tuinen te maken waar vlinders en insecten voedsel kunnen vinden.

Deel dit artikel:

 1. wtf?/ er word al bijna niets meer aan gedaan! onderhoud de openbare tuinen maar meer en netter! op veel plekken is het gewoon een aanfluiten!

 2. Als de Gemeente nu eens mooi bloemenzaad gratis gaat uitdelen.
  Dan kunnen de Stadjers – wellicht mede op aanraden van B&W – mooie zaaiplekken vinden en dan volgen de vlinders, bijen en andere dieren vanzelf.

  Mevrouw Kiki

 3. Volgens mij wordt dit al jaren liefdeloos gedaan, getuige het verdwijnen van struiken en bloemperken rond de vele vijvers in deze stad, iets wat een jaar of 25 geleden is ingezet onder het mom van bezuinigingen. Wellicht was dat destijds ook het excuus om bijvoorbeeld het Molukkenplantsoen deels op te offeren voor woningbouw.

 4. Zo was het aan de Gorechtkade tot eind jaren `80:

  http://beeldbankgroningen.nl/beelden/detail/6ac7b5b9-e823-3ab2-767a-b84b015764e6/media/3fea751b-8487-2a39-eaf2-3d22c346d41b?mode=detail&view=horizontal&q=gorechtkade&rows=1&page=42

  Je zou er voor de aardigheid nu eens moeten gaan kijken, bloemperken en struiken hebben nu plaatsgemaakt voor gras en modder. In veel parken en bij veel vijvers vind je hetzelfde beeld terug, triest dat men dit zo ver heeft laten komen, met dank aan de financiele tekorten in deze gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *