Forse opwaardering sportpark De Kring van PKC’83 en Kids United

sport
Foto Andor Heij: PKC'83 - VV Groningen

Op sportpark De Kring aan de Peizerweg , waar PKC’83 en Kids United spelen, komt kunstgras. Daarnaast komen er nog diverse verbeteringen. Dat hebben de voetbalclubs en de gemeente Groningen deze week afgesproken.

De Kring heeft als enige sportpark in de stad Groningen geen kunstgrasveld en het was al geruime tijd een wens van de clubs dat er kunstgras zou komen. Het kunstgras komt op het huidige hoofdveld van PKC’83. Het veld wordt verlicht met led lampen, zodat het ook in de avonduren gebruikt kan worden door zowel PKC als Kids United, het G-voetbalteam van FC Groningen.

Kids United krijgt ook een eigen “arena” op het veld er naast met verlichting, een tribune en een eigen clubhuis. Ook komt er een veld met de mogelijkheid tot “framevoetbal”, dat is voetbal met een soort rollator.

Als alles goed loopt komt het kunstgrasveld er in de zomer van 2020. Daarna wordt de rest van het complex aangepakt.