Drie miljoen euro subsidie voor onderzoek aderverkalking

nieuws
foto: Bob de Vries

De hartstichting geeft een subsidie van 3 miljoen euro aan een groep onderzoekers van het UMCG en het Radboud UMC.

Het geld stelt de wetenschappers in staat om verder te gaan met hun lopende onderzoek naar aderverkalking bij hart- en vaatziekten. De focus ligt op de rol van de darmflora. Ook willen zij nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen.

Hart- en vaatziekten zijn nog altijd één van de belangrijkste doodsoorzaken in ons land. Dat komt mede door de vergrijzing en overgewicht onder de bevolking. Vroegtijdige diagnose en behandeling is daarom van cruciaal belang. Uit recent onderzoek is gebleken dat ook de microbiota in de darm een rol speelt in de ontwikkeling van hart- en vaatziekten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *