Cultuurregio ‘We the North’ blij met advies Raad voor Cultuur

nieuws
foto: Bob de Vries

Stedelijke cultuurregio ‘We the North’ reageert positief op het gisteren verschenen advies ‘Cultuur dichtbij, Dicht bij cultuur’, waarin de Raad voor Cultuur minister Van Engelshoven adviseert het cultuurstelsel 2021-2024 om nieuwe genres te omarmen en een meer divers publiek te bereiken.

De Raad voor Cultuur pleit ervoor om de culturele basisinfrastructuur (de groep instellingen die het rijk rechtstreeks subsidieert) op de schaal van stedelijke regio’s af te stemmen. We the North is verheugd met dit gedegen en vergaande advies waarin de stedelijke cultuurregio’s een grote rol krijgen toebedeeld: “We willen graag met het rijk in gesprek om de cultuursector van Noord-Nederland voor de lange termijn te versterken.”

De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en de steden Groningen, Leeuwarden, Assen en Emmen werken binnen We the North sinds 2017 investeren jaarlijks 2,4 miljoen euro in drie culturele proeftuinen voor 2019-2020, waarin talentontwikkeling, cultuureducatie, meertaligheid en de verbinding van cultuur met maatschappelijke opgaven (‘Artist in space’) belangrijk zijn: “Wij zijn blij dat de Raad voor Cultuur onze ambities erkent door te verwijzen naar meertaligheid en de proeftuin ‘Artist in Space’ en deze als voorbeeld te stellen. ”

 

Deel dit artikel:

  1. Ironisch om een organisatie voor het behouden en ontwikkelen van cultuur in de noordelijke provincies van Nederland een Engelse naam te geven. Treurig.

    1. Ik lach me ook dood om deze complete mafkezen die duidelijk geen enkele clou hebben wat cultuur is. Het is overigens ook dezelfde Raad dat graag cultuur subsidie’s rondstrooit onder familieleden en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *