Zwarte rook uit afzuiginstallatie Burger King laat brandweer uitrukken

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Groninger brandweer is zondagmiddag uitgerukt naar de Burger King aan het Waagplein in de binnenstad. Uit de afzuiginstallatie kwam flink wat zwarte rook.

“We kregen de melding even voor 16.00 uur binnen”, vertelt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper. “Een voorbijganger zag zwarte rook uit het systeem komen en heeft daarop direct het alarmnummer gebeld. Daarop zijn wij uitgerukt met twee bluswagens en een hoogwerker.” Bij aankomst is er door de brandweerlieden een verkenning gedaan. “Het schijnt vaker voor te komen dat er zwarte rook uit deze afzuiginstallatie komt maar omdat we het wel heel veel vonden hebben we een controle met de warmtebeeldcamera gedaan.”

Rond 16.30 uur bleek dat er niets aan de hand was. “We hebben niets aangetroffen in de pijp, en hoogstwaarschijnlijk is de rook veroorzaakt vanwege grillwerkzaamheden in de zaak.” Het gebouw hoefde tijdens de inzet van de hulpdiensten niet ontruimd te worden.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

  1. Ze hebben geen grill daar, wel een mega bakplaat waar ze van die industriële hamburgers op doen. Over smaak valt niet te twisten maar de Burger King of vergelijkbare megabedrijven hebben gewoon super slechte hamburgers. ( en daar is de prijs ook na )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *