Zonnescherm dreigt naar beneden te vallen aan Kwinkenplein

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Aan het Kwinkenplein in de binnenstad dreigde zaterdagmiddag een zonnescherm naar beneden te vallen. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van een stormschade kwam rond 15.30 uur bij de hulpdiensten binnen waarop de hoogwerker van de brandweer ter plaatse werd gestuurd. “Op de bovenste verdieping van een gebouw aan het plein is een zonnescherm los komen te zitten”, ziet Wind die ter plaatse is. “Het scherm is waarschijnlijk door de harde wind losgeraakt en dreigt nu naar beneden te vallen.” Bij aankomst van de brandweer heeft men allereerst een verkenning gedaan. “Uiteindelijk besloot men om de hoogwerker in positie te brengen om vervolgens via de korf het scherm los te maken en naar beneden te halen waarmee de situatie weer veilig was.”

Vanwege de harde wind geldt er vanaf 15.00 uur ‘code geel’. Het KNMI waarschuwt dat er zware windstoten tot ongeveer tachtig kilometer per uur mogelijk zijn.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *