Zoektocht opvolging burgemeester Den Oudsten in volle gang

De zoektocht naar de opvolger van burgemeester Peter den Oudsten is maandag van start gegaan. Solliciteren kan via de website van de Provincie Groningen en kan tot en met 15 april 2019.

Eerder al werd er een profielschets opgesteld voor de nieuwe burgemeester. Mensen die op de functie willen solliciteren kunnen daarin kijken in hoeverre ze in aanmerking komen voor de functie. De brief is gericht aan de Koning. De Commissaris van de Koning selecteert uiteindelijk de geschikte kandidaten die vervolgens met de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad gesprekken zullen voeren.

Die vertrouwenscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van alle 12 politieke partijen in de Groningse gemeenteraad. Uiteindelijk zal de commissie twee namen voordragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken. De commissie hoopt dat die nog voor de zomervakantie van 2019 gebeurt.

 

 

Deel dit artikel: