Weer geen treinen naar Zuidhorn: “Ik ben hier helemaal klaar mee”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Treinreizigers tussen Groningen en Zuidhorn moeten woensdagochtend rekening houden met vertraging. Vanwege een storing is er geen treinverkeer mogelijk.

“Ik ga tegenwoordig maar met een trein eerder naar mijn werk”, zegt een vrouw die rond 07.50 uur is ingestapt in de stoptrein naar Groningen. Enkele minuten daarvoor werd via de stationsomroep medegedeeld dat vanwege een storing de trein niet verder rijdt dan Zuidhorn. “Sinds januari is het om de haverklap dat er problemen zijn. Mijn werkgever ziet me op het laatst ook aankomen, dus ga ik tegenwoordig maar een half uur eerder van huis.”

“Helaas is Zuidhorn vandaag het eindpunt”
In Zuidhorn staan rond 08.00 uur al flink wat mensen te wachten. Kort daarvoor heeft de machinist van de trein omgeroepen dat Zuidhorn het eindpunt is. “Ik heb helaas slecht nieuws mensen”, sprak hij. “Door een storing kunnen we niet verder rijden, deze trein gaat daarom terug naar Leeuwarden.” Bij de bushaltes groeit ondertussen de frustratie. “Ik ben hier echt helemaal klaar mee”, zegt hij tegen een vrouw die naast hem staat. “Dat er eens een trein niet kan rijden of uitvalt dat snappen we allemaal. Maar al deze sein- en wisselstoringen zijn tegenwoordig zo ongeveer aan de orde van de dag.”

“Jammer dat Arriva hier op wordt aangekeken”
Terwijl toehoorders zichtbaar knikken merkt iemand anders op dat dit echt veroorzaakt moet worden door de werkzaamheden aan het spoor. “Sinds ze bezig zijn met de verdubbeling van het spoor is het aantal storingen ontzettend toegenomen. Ik vind het ook jammer voor Arriva. Hun machinisten worden bedolven onder allerlei vragen en opmerkingen, terwijl zij er volgens mij helemaal niets aan kunnen doen.”

“Op school zullen ze hier niet blij mee zijn”
Zorgen zijn er ook bij een groep leerlingen op een gymnasium in de stad. Na een half uur wachten is er nog geen enkele bus gesignaleerd en daarom besluit men maar om in lijn 1 naar de Zernike Campus in te stappen. “Ik rijd tot Zernike”, waarschuwt de chauffeur van Qbuzz. “Ik rijd dus niet naar het Hoofdstation.” Ondanks die boodschap stappen flink wat mensen in. “Ik denk dat we op Zernike dan over moeten stappen op een andere bus”, zegt de leerling tegen zijn vrienden. “Maar we komen zo wel ontzettend laat op school, en daar zullen ze daar niet blij mee zijn”, zegt hij bezorgd.

De verwachting is dat er pas vanaf 12.30 uur weer treinen kunnen rijden.