Vragen aan college over toegankelijkheid mindervaliden rond bouwplaatsen

nieuws

De Raadsfracties van de Partij voor de Dieren en 100% Groningen willen dat er beter rekening gehouden wordt met rolstoelgebruikers en blinden bij de vele bouwwerkzaamheden in de stad. Hier hebben de fracties schriftelijke vragen over ingediend bij het College van B&W.

Met de vragen hopen de fracties het college van B&W aan te sporen om te zorgen voor extra op- en afritten van het trottoir, het tijdig aangeven van alternatieve toegankelijke routes, en tijdelijke geleidelijnen. “Vaak worden bouwplaatsen afgesloten met een hek of schutting en de aanwijzing Voetgangers Oversteken. Maar zonder op- en afrit gaat dat helemaal niet voor mensen die gebruik maken van een rolstoel, rollator of kinderwagen,” zo stelt PvdD raadslid Wesley Pechler.”Dat geldt bijvoorbeeld ook voor geleidestroken voor mensen met een visuele beperking. Die worden nu regelmatig onderbroken tijdens  bouwwerkzaamheden.Vorig jaar zagen we dit bijvoorbeeld gebeuren voor het Gezondheidscentrum aan het Hoendiep,” aldus Marjet Woldhuis van 100% Groningen.

Jan van Slochteren van de Werkgroep Toegankelijk Groningen maakt zelf gebruikt van een gemotoriseerde rolstoel. Hij is dan ook blij met de inzet van de politici en hielp bij het opstellen van de vragen aan het college: “Men heeft geen idee dat als je bij bouwwerkzaamheden geen voorzieningen treft voor mensen met een beperking om van en op het trottoir te komen, dat men dan net zover terug moet rijden naar een afritje waar men wel van het trottoir kan.”