SP pleit voor groot centraal skatepark in Groningen

De SP-fractie in Groningen pleit voor de bouw van een groot, centraal skatepark in Groningen. Dat doet de fractie naar aanleiding van een reportage van OOG TV over de gebrekkige voorzieningen voor skateboarders in de stad. 

“De skaters, BMX-ers en inlineskaters hebben leuke en goede ideeën om de skatevoorzieningen in Groningen te verbeteren. De gemeente moet wat ons betreft met hen in gesprek om de skateplekken te verbeteren”, zo stelt SP-raadslid Lucy Wobma. Daarom pleit de partij voor een centraal skatepark met complexere parcoursen, waar ook BMX-ers, inlineskaters en peddlers kunnen trainen.

Skateboarden en BMX zijn sinds kort Olympische sporten en doen volgend jaar mee aan de Olympische Spelen in Tokyo. Maar door de gebrekkige faciliteiten kunnen talenten uit Groningen en omstreken nauwelijks goed genoeg trainen om aan Nederlandse kampioenschappen deel te nemen, laat staan aan de Olympische Spelen. De SP vindt dat niet kunnen voor een gemeente die inzet op gezondheid, beweging en ontwikkeling van talent. Daarom vinden de socialisten het tijd dat Groningen de skatesport serieus gaat nemen en hiervoor betere faciliteiten biedt dan de huidige.

Deel dit artikel:

  1. Typische marxisten. Dat ze het sportkartel tegemoet komen door na linkse berichtgeving over een ‘gebrek’ aan voorzieningen. Ik zeg; zuiver de stad van dit soort praktijken en leg eens een fatsoenlijke dressuurbaan aan!

    1. In Groningen is geen plaatst voor dieren kwellerij Kemphaan, als je zo graag een dressuurbaan wilt dan leg je hem maar in je eigen tuin aan en laat je eigen echtgenoot trucjes doen onder begeleiding van een zweepje en de klanken van atonale muziek.

  2. Er zijn nog wel meer Olympische sporten zoals roeien (he waar is die wedstrijdbaan nu gebleven.) Curling. (veels te veel last van die rondjestrekkers). En waarom is dat 50 meterbad alleen in de zomermaanden open? Mountainbikeroute? Daarvoor moet je toch eerst een kilometer of dertig fietsen. Waarom is het eigenlijk een taak voor de gemeente? Richt een vereniging op en regel het zelf. De gemeente wil vast wel een terrein aanwijzen waar je ‘(tijdelijk) terecht kan. Ik vind de faciliteiten voor Skischansspringen ook belachelijke slecht.

  3. SP pleit voor voorzieningen voor mensen die niet eens stemmen, laat staan op SP stemmen, en dan vragen ze zich af waarom ze zo verloren hebben.

    Misschien tijd voor SP om relevant te zijn voor mensen die stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *