SP pleit voor groot centraal skatepark in Groningen

De SP-fractie in Groningen pleit voor de bouw van een groot, centraal skatepark in Groningen. Dat doet de fractie naar aanleiding van een reportage van OOG TV over de gebrekkige voorzieningen voor skateboarders in de stad. 

“De skaters, BMX-ers en inlineskaters hebben leuke en goede ideeën om de skatevoorzieningen in Groningen te verbeteren. De gemeente moet wat ons betreft met hen in gesprek om de skateplekken te verbeteren”, zo stelt SP-raadslid Lucy Wobma. Daarom pleit de partij voor een centraal skatepark met complexere parcoursen, waar ook BMX-ers, inlineskaters en peddlers kunnen trainen.

Skateboarden en BMX zijn sinds kort Olympische sporten en doen volgend jaar mee aan de Olympische Spelen in Tokyo. Maar door de gebrekkige faciliteiten kunnen talenten uit Groningen en omstreken nauwelijks goed genoeg trainen om aan Nederlandse kampioenschappen deel te nemen, laat staan aan de Olympische Spelen. De SP vindt dat niet kunnen voor een gemeente die inzet op gezondheid, beweging en ontwikkeling van talent. Daarom vinden de socialisten het tijd dat Groningen de skatesport serieus gaat nemen en hiervoor betere faciliteiten biedt dan de huidige.