Schoon beekwater is de bron van wat er uit de kraan komt

nieuws

Op Wereldwaterdag 22 maart houdt Nationaal Park Drentsche Aa in samenwerking met Waterbedrijf Groningen een excursie in het teken van drinkwater en natuur.

De Drentsche Aa is al sinds 1879 een belangrijke bron voor het drinkwater van de gemeente Groningen. Dat kan alleen als het beekwater schoon is. En dat is precies wat de Drentsche Aa onderscheidt van veel andere beken in Nederland. Naast een bron voor drinkwater, is de Drentsche Aa ook belangrijk voor de omliggende natuur met alle planten en dieren die hierin voorkomen. Het Drentsche Aa gebied is niet voor niets uitgeroepen tot Nationaal Park. Schoon en bijzonder water is hiervoor de basis.

Door mee te lopen ervaart u hoe hecht deze relatie tussen waterwinning en natuurbeheer is. Ook ontdekt u de prachtige natuur rond de beek én ziet u waar het drinkwater van Groningen – van bron tot tap – vandaan komt. Water uit de kraan, dat is niet overal even vanzelfsprekend. Wereldwaterdag is een initiatief van de Verenigde Naties om waterbeheer, watermanagement en de drinkwaterproblematiek in de schijnwerpers te zetten.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.