PvdD wil bamboe verkeersborden en geluidsschermen

nieuws
Foto: Emma Westers

De raadsfractie van de Partij voor de Dieren vraagt het stadsbestuur om een proef met bamboe verkeersborden in de stad.

“Het klinkt misschien een beetje gek, een verkeersbord van bamboe”, geeft raadslid Wesley Pechler van de PvdD toe. “Maar ze zijn duurzamer dan standaard verkeersborden van staal of aluminium. Ze scheuren en buigen niet, zijn krasvast en kunnen goed tegen extreem weer.” Volgens Pechler zijn ze ook veel klimaatvriendelijker dan metalen borden. Ze zijn wat duurder, maar gaan ook langer mee.

De afgelopen paar jaar worden in steeds meer gemeenten borden van bamboe geplaatst. Eerst in Den Bosch, later ook in de vier grootste steden van het land.

De PvdD pleit ook voor levend bamboe als geluidsscherm. Het is veel goedkoper en klimaatvriendelijker dan schermen van beton, glas en metaal. Bovendien absorbeert bamboe het geluid, in plaats van het te weerkaatsen.

Deel dit artikel: