PKC’83 wint stadsderby van VV Groningen

Foto Andor Heij: PKC'83 - VV Groningen

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal won PKC’83 thuis de stadsderby van VV Groningen met 3-2. PKC is nu vijfde en VVG zevende.

VVG was voor rust sterker met grote kansen voor Tim van der Molen en Davy Wilkens die voor open doel misten. Virgil Muller zette VVG alsnog op voorsprong op aangeven van Van der Molen. Na een corner tekende Jordy van Rijszen vlak voor rust koppend voor de gelijkmaker.

De tweede helft was voor PKC’83 dat snel op 3-1 kwam. Eerst scoorde Brian Inge met een goed schot en een minuut later was Martijn van Roeden attent bij een rebound. Van Roeden raakte nog de paal en Koen Hateboer kopte op de lat.

Wesley Walstra van VVG kreeg na 68 minuten rood, maar VVG kwam met een man minder door Davy Wilkens met een kopbal nog terug tot 3-2. PKC gaf de laatste tien minuten echter niets meer weg.

“Deze overwinning geeft heel veel lucht”, zei trainer Bennie de Jong van PKC. “Ik vond het een zwaar bevochten zege. Voor de rust hadden zij ons pijn kunnen doen en na de pauze hebben wij hun pijn gedaan”.

“Een gelijkspel was terecht geweest”, zei VVG trainer Gert Haak na afloop. ”Jammer dat we weer twee goals tegen krijgen uit standaardsituaties. Na de 3-2 had ik het gevoel dat de 3-3 nog kon vallen. Wij waren zestig minuten beter en zij dertig minuten”.