Lycurgus zet grote stap richting finale

Abiant Lycurgus heeft zaterdagavond in MartiniPlaza een grote stap gezet richting de finaleserie om het landskampioenschap. De Groninger volleyballers wonnen met 3-0 van de medekoploper, Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

In de eerste set speelde de thuisploeg de tegenstander helemaal weg. Twee vroege time-outs van coach Redbad Strikwerda van Dynamo konden niet voorkomen dat Lycurgus uitliep van 3-3 naar 9-3. Via 17-5 werd het eenvoudig 25-11.

In de tweede set waren de verschillen duidelijk kleiner. Lycurgus had een aantal keren een voorsprong van een paar punten en leek bij de stand 23-19 eenvoudig te winnen, maar pas het derde setpunt werd gepakt: 25-23.

De derde set was nog spannender. Lycurgus kon een vroege voorsprong niet vasthouden en kwam nog achter te staan met 20-21. Vervolgens scoorden de Groningers 4 punten achter elkaar. Het tweede matchpunt werd verzilverd: 25-22.

Lycurgus staat nu alleen aan kop in de kampioenpoule met 23 punten uit 8 wedstrijden. Op de tweede plaats staat Achterhoek Orion, met 22 punten uit 8 wedstrijden. Dynamo staat op de derde plaats, met 20 punten. De uiteindelijke nummers 1 en 2 van de kampioenspoule spelen tegen elkaar in de finaleserie om de landstitel.