Jorden en Lucas van Foreest eindigen op Europees kampioenschap schaken met 6,5 uit 11

sport
Lucas van Foreest (foto Alina L'Ami)

De schakende broers Jorden en Lucas van Foreest zijn op Europees kampioenschap schaken in Macedonië met dezelfde score geëindigd.

De 19-jarige Jorden won in de laatste ronde met wit van de Serviër Zajic en de 18-jarige Lucas speelde met wit remise tegen de Duitser Svane.  Daardoor eindigden de broers allebei op 6,5 punt uit 11 partijen in het veld met 361 deelnemers.  Aangezien Lucas sterkere tegenstanders had gehad werd hij 60e en Jorden werd 81e.

Lucas van Foreest kan terugkijken op een goed toernooi. Na zeven rondes had hij nog 5 uit 7 en daarmee uitzicht om zich te kwalificeren bij de beste 22 voor de Worldcup. Helaas zakt Lucas terug door nederlagen in de 8e en 9e ronde. Hij won in dit toernooi wel 19 ratingpunten.

Jorden van Foreest zal niet tevreden zijn over zijn EK.  Jorden speelde tegen vaak op papier mindere tegenstanders, maar kon niet overtuigen. Ook hij ging onderuit in de 8e en en 9e ronde. Door dit resultaat verloor hij 12 ratingpunten.

Europees kampioen schaken is de Rus Vladislav Artemiev geworden met 8,5 punt uit 11 partijen. Artemiev eindigde gelijk met de Zweed Nils Grandelius, maar aangezien hij sterkere tegenstanders had gehad, werd hij tot kampioen gekroond.

 

Deel dit artikel: