GroenLinks bezorgd over funderingsproblemen

nieuws

GroenLinks maakt zich zorgen over de risico’s op funderingsproblemen in onze gemeente. Dat kan huiseigenaren veel geld kosten.

Volgens het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek lopen 1 miljoen huizen in ons land risico te verzakken en dat geldt ook voor huizen in de stad. GroenLinks is bezorgd omdat huiseigenaren zelf verantwoordelijk zijn voor hun fundering en de kosten van het herstel. Dat kan oplopen tot 100 duizend euro. De partij wil niet dat huiseigenaren hierdoor financieel in de knel komen.

De gemeente zou zich kunnen aansluiten bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel, om woningeigenaren te helpen met de financiering. GroenLinks wil ook onderzoek naar de omvang van de problemen. De risico’s zouden voornamelijk hoog zijn voor het oostelijk deel van Haren.