FC Groningen ziet kansen tegen AZ

Na de winterstop heeft FC Groningen nog maar één wedstrijd verloren. Deze zaterdag speelt Groningen uit tegen AZ. Een belangrijke wedstrijd om de stijgende lijn door te zetten en kans te maken op Europees voetbal.

De spelers blijven er nuchter onder en bereiden zich niet anders voor dan anders. Bel Hassani: “Wij zitten in een hele goede flow. Maar dat is niet waar wij nu aan denken. Wij leven van wedstrijd na wedstrijd.”

Voor spelers Bel Hassani en Memisevic is het een spannende tijd. Beiden lopen ze in onzekerheid over de voortgang van hun contract. Memisevic heeft in augustus 2016 getekend voor drie jaar bij FC Groningen. De club en de manager van Memisevic zijn nu in overleg over een éénjarige verlenging. “Ik heb nog niks getekend. Ze hebben tot maandag de tijd, dus we zullen zien”, aldus Memisevic.

Ook voor Bel Hassani is het spannend. Hij moet wachten op duidelijkheid over zijn contract bij de Groningse club. Halverwege dit seizoen werd hij van AZ uitgeleend aan FC Groningen, tot mei 2019. Bel Hassani zegt hierover: “Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik me hier thuis voel. Hier krijg ik mijn vertrouwen. Dan zou het een hele mooie stap zijn als Groningen me inlicht en ik hier komend jaar kan spelen.”

De wedstrijd tegen AZ begint deze zaterdag om 20:45 uur in het AFAS Stadion.