FC Groningen komt niet verder dan een gelijkspel tegen FC Utrecht

FC Groningen en FC Utrecht kwamen vrijdagavond niet verder dan een puntendeling: 0-0. Beide ploegen lieten pover voetbal zien en wisten het publiek in de Galgenwaard niet te vermaken.

De wedstrijd begon hoopvol. FC Utrecht had voor aanvang van het duel een mooie vuurwerkshow aan de Bunnikzijde en na twee minuten spelen dwong Sander van de Streek Sergio Padt, met een schot van afstand, tot een uitstekende redding. FC Groningen kwam in de eerste helft, op een goed afstandsschot van Thomas Bruns na, niet tot echte kansen. FC Utrecht bleef de bovenliggende partij, maar kwam ook niet verder dan speldeprikjes.

De tweede helft was niet veel beter. Twee minuten na de pauze was Thomas Bruns nog dicht bij de openingstreffer met een schot van afstand. De bal vloog maar net naast. Twintig minuten daarna kreeg Deyovaisio Zeefuik een afvallende bal voor zijn voeten en schoot vanuit een moeilijke hoek hoog over. Even later redde Sergio Padt knap op een harde kopbal van Michiel Kramer.

De grootste kans van de wedstrijd was voor FC Groningen. Uit een hoekschop kopte Zeefuik de bal hard achter Jensen, alleen de Utrechtste verdediging, die op de achterlijn stond, wist de 0-1 te voorkomen door goed wegwerken. Samir Memisevic was de pechvogel van de avond. De controleur lag tot drie keer toe met veel pijn op het veld. De middenvelder had onder andere last van zijn enkel en rechter onderarm. Memisevic hield het ondanks de pijntjes tot de laatste minuut vol. Ook Mimoun Mahi had na een harde overtreding van Willem Janssen veel pijn en verliet strompelend het veld voor Paul Gladon, die zag dat zijn ploeg ook in de laatste minuten niet tot de winnende treffer kwam: 0-0.

Volgende week zondag speelt FC Groningen thuis tegen ADO Den Haag.