Be Quick 1887 wint klassieker van tiental Achilles 1894

sport
Foto: Andor Heij: Be Quick 1887 - Achilles 1894.

In de hoofdklasse A van het zondagvoetbal won Be Quick 1887 zaterdagavond thuis de noordelijke klassieker van Achilles 1894 met 4-1.

De Groningers kregen voor de pauze de beste kansen en Rico Cordes opende de score. Op slag van rust kwam Achilles 1894, dat voorlaatste is, langszij via Stan Haanstra.

Be Quick doelman Robert Smit voorkwam een voorsprong van Achilles door een inzet van Matthijs Hensens te stoppen. Negen minuten na de pauze kreeg de Asser spits rood. Volgens Hensens zou de scheidsrechter hem beledigd hebben vanwege zijn gewichten en er “klootzak” aan toegevoegd hebben. “Ik noemde hem toen een mongool”, zei Hensens.

Be Quick profiteerde er van. Toufik Faraouni maakte na een fraaie solo de 2-1. Arnoud Bentum schoot via de binnenkant van de paal raak en Daniel Teune ramde in blessuretijd de bal in de bovenhoek: 4-1.

Be Quick nam door de winst flink afstand van de degradatieplekken en staat voorlopig negende. Maar de stand is vertekend doordat andere ploegen door afgelastingen minder wedstrijden hebben gespeeld.

“We hebben voor het eerst twee keer op rij gewonnen”, aldus een opgetogen Be Quick trainer Steven Wuestenenk, die ook kritisch was: ”Ik vind niet dat we goed gespeeld hebben. In Assen waren zij de favoriete ploeg, maar nu waren de rollen omgedraaid. We moesten winnen en hebben dat ook gedaan, maar er stond veel spanning op bij de spelers. Het is voor ons makkelijker om tegen de hoog geplaatste ploegen te spelen”.

Be Quick spits Bentum kreeg nog een leuke uitnodiging. Hij is geselecteerd voor het Noord Nederlands elftal dat op 15 juni in Emmen tegen Noord Duitsland speelt: “Ja dat was een mooie verrassing. Ik was eerst heel verbaasd, maar het is een hele eer. Het zou ook een hele leuke afsluiting zijn van het seizoen. Maar dan moeten we met Be Quick geen nacompetitie spelen, want dan speel ik voor Be Quick”.

Achilles 1894 stopt na dit seizoen met prestatievoetbal op zondag, vanwege financiële problemen. Er loopt vanwege mogelijke malversaties een onderzoek naar de voormalige penningmeester. Bij Achilles voetballen enkele spelers uit Groningen.

Deel dit artikel:

  1. Grappig hoe vijf supporters op achtergrond, met aanvoerder van The Good Old en speler van Achilles rechts op de foto, een boog lijken te vormen.

    Zou me weinig verbazen dat als de man van Achilles die hier het duel aan gaat, later rood gaat krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *