Be Quick 1887 boekt grote zege op medekoploper RKZVC

Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - RKZVC

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag thuis met 4-1 gewonnen van medekoploper RKZVC uit Zieuwent. Be Quick steeg daardoor naar de veilige twaalfde plaats in de hoofdklasse A.

Be Quick begon niet goed, want na balverlies scoorde Sjors Storkhorst al na een minuut de 0-1 voor de Gelderse ploeg. Na 21 minuten werd het gelijk via Arnoud Bentum.

Na de pauze waren de Groningers beter. Toufik Faraouni maakte er na een solo 2-1 van. Twan Nieboer kopte vanuit een corner van Farouni schitterend de 3-1 binnen. In de laatste minuut tekende Rico Cordes voor de 4-1 eindstand.

“We moeten eens een serie neer zetten”, zei trainer Steven Wuestenenk, want Be Quick blijft in de lagere regionen. “We hebben nog nooit twee wedstrijden achter elkaar gewonnen. Ik ben nu wel zeer tevreden en blij, want de punten waren hard nodig. Thuis zijn we na de winterstop oppermachtig”. “We kunnen goed voetballen en van hoog en laag winnen”, aldus aanvoerder Twan Nieboer. “Het was een mooie overwinning, maar we zijn er nog niet”.

Zaterdagavond wacht het financieel geplaagde Achilles 1894 uit Assen, dat na dit seizoen stopt op zondag, voor de Groningers.