Woonboot dreigt te zinken in het Hoendiep

Een woonboot gelegen aan de U.T. Delfiaweg in Hoogkerk dreigde dinsdagmiddag te zinken. Dat meldt de incidentenwebsite groningsnieuws.nl.

De melding van een woonboot in problemen kwam rond 17.00 uur bij de brandweer binnen waarop er werd uitgerukt met een bluswagen. “In de woonboot stond flink wat water”, vertelt incidentfotografe Agnes Koning. “Waarschijnlijk is dit gekomen door een lekkage. Brandweerlieden hebben een slang uitgerold en met behulp van de pomp op de brandweerauto hebben ze het water weg kunnen pompen.”

Anouk Bruintjes van de Groninger brandweer bevestigt het verhaal. “Wij hebben het meeste water weg kunnen pompen. Daarna heeft een buurman met behulp van een klokpompje het van ons overgenomen.” Hoe de lekkage heeft kunnen ontstaan en hoe groot de materiële schade is, is onbekend.

Foto: Agnes Koning – aggiefotografie.nl
Foto: Agnes Koning – aggiefotografie.nl
Deel dit artikel: