Winst ON, verlies PKC, remise bij derby VVG – Gorecht

sport
Foto Martijn Minnema: VV Groningen - Gorecht

Wisselende resultaten voor de zaterdag eerste klassers vanmiddag. Oranje Nassau deed goede zaken in de strijd om de tweede periode, VVG gaf de winst opnieuw in de slotminuten uit handen en PKC 83 blameerde zich bij de hekkensluiter.

Door Martijn Minnema

Oranje Nassau is koploper in de tweede periode en kreeg vanmiddag met Broekster Boys de nummer twee uit de tweede periode op bezoek. ON keek na een dik half uur tegen een 0-2 achterstand aan, maar won dankzij twee late treffers nog met 4-2.Ruendel Martina zorgde voor rust voor de aansluiting en op het uur maakte Rhobin Brander er 2-2 van. In de 89′ minuut zorgde Fokko Kronemeijer voor 3-2  waarna Tyson Dos Santos er in blessuretijd ook nog 4-2 van maakte.

VV Groningen gaf net als vorige week in de slotminuten een 1-0 voorsprong weg. Thuis tegen Gorecht had Wesley Walstra VVG in de 17′ minuut met een fraaie treffer op 1-0 gezet. Na rust drong Gorecht aan en wist een pover spelend VVG zich vrijwel geen kansen te scheppen. Nadat Gorecht kort voor rust al een strafschop claimde die het niet kreeg ging de bal in de 89′ minuut wel op de stip. Wesley Walstra beging onnodig een lichte duwfout en de toegekende penalty werd benut. Daarmee kreeg Gorecht wat het verdiende want ze waren na rust al enkele malen dichtbij de gelijkmaker geweest.

PKC’83 ging bij hekkensluiter Be Quick Dokkum met liefst 4-0 onderuit. Tot de 70′ minuut was het nog 1-0 maar daarna sloegen de Friezen hard toe. Grote kwelgeest voor PKC 83 was Rudolf Banga, hij scoorde vier keer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *