Twee eredoctoraten uitgereikt ter ere van lustrum RUG

nieuws

De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek, tussen 6 en 15 juni 2019, eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. De RUG viert tijdens de lustrumweek haar 405-jarig bestaan.

Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der Letteren, en celbioloog De Lange op voordracht van prof. dr. Peter Lansdorp van de Faculteit Medische Wetenschappen. Rector Magnificus Elmer Sterken: “Met deze twee eredoctoraten voor wetenschappers staan we stil bij de 405 jaar oude academische traditie van deze universiteit en huldigen we het door nieuwsgierigheid gedreven onderwijs en onderzoek.”

De uitreiking van de twee RUG-eredoctoraten vindt plaats tijdens een academische plechtigheid in de Martinikerk op vrijdagmiddag 14 juni 2019, in aanwezigheid van de besturen van de gemeente Groningen, provincie Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG, en diverse andere hoogwaardigheidsbekleders.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *