Oppositie vraagt om spoeddebat over incorrecte bevingsmetingen KNMI

De aardbevingsmetingen die het KNMI van 2014 tot en met december jl. heeft gedaan in Groningen, kloppen niet. Het instituut biedt in een brief zijn excuus aan voor het niet te laat doorgeven van de fout aan minister Wiebes. De PvdA en SP vragen daarom een spoeddebat aan in de Tweede Kamer.

De seismometers en versnellingsmeters die het KNMI voor de metingen gebruikt, hadden “inconsequente fabrieksinstellingen.” Volgens het KNMI is het effect van de meetfout klein, zo stelt minister Wiebes. In de Tweede Kamer is met verbazing gereageerd op de meetfout. “Nee! Niet weer. Komt er dan geen einde aan?”, twittert PvdA-Kamerlid Nijboer. “Weer nieuwe onzekerheid over welke huizen in Groningen onveilig zijn.” “Dit is echt niet ok”, stelt VVD-woordvoerder Yesilgoz. “Dit kunnen de mensen in Groningen echt niet gebruiken.” Het Staatstoezicht op de Mijnen gaat, onafhankelijk van het KNMI, een onderzoek instellen naar de metingen.

De metingen van het KNMI worden gebruikt om te bepalen of huizen in het aardbevingsgebied versterkt moeten worden en om te bepalen of getroffen huiseigenaren recht hebben op een schadevergoeding.

Deel dit artikel:

 1. Hoe is het mogelijk dat een professionele organisatie met fabriek instellingen heeft gewerkt zonder deze te modificeren, dat is binnen de wetenschap absoluut een doodzonde en mag je direct de vraag stellen welke cijfers er nog meer niet kloppen.
  Als de K.N.M.I. een commercieel bedrijf was geweest hadden ze direct de deuren kunnen sluiten, niemand wil data van een bedrijf waarvan de juistheid van de cijfers een vraag is.

 2. En gaat die clown van een Wiebes nu zo kort na de blunder met de energietarieven een tweede toneelstukje opvoeren? Vindt ie ook weer echt heel vervelend, natuurlijk.

 3. Ze moeten gewoon iedereen de WOZ waarde van hun huis bieden en de mogelijkheid geven de deur achter zich dicht te trekken. Mag de overheid zien wat ze met die woning gaat doen. Kan makkelijk uit met die miljarden aan gas die nog elk jaar wordt opgepompt.

   1. Je zou bij deze kunnen constateren, dat de handicap (die hij zolang heeft weten te verbergen) voor vele reaguurders nog steeds niet duidelijk is..
    Ik vermoed dan bij deze dat ook jij WEER zal worden neergezet als een randdebiel of anderzijds @anton ..
    Gelukkig zijn wij niet de enigste hier, die het doorhebben en ondertussen worden zijn achterlijk “oneliners”.. lachend weggewuifd door het gros van dit forum.
    @mac is uit geluld ..hij weet het alleen zelf nog niet.
    Ga achter de geraniums zitten ..nitwit…
    Dan doe je nog wat nuttigs ..
    hahhahhahhah
    En nog steeds.
    Met vriendelijke groet
    René

 4. In Amerika (o.a. New Mexico) is het per staat WETTELIJK geregeld dat er op maaiveld-niveau tiltmeters worden geplaatst.
  Door die wettelijke verplichting gebruiken zij al 25 jaar tiltmeters.

  Tiltmeters meten ook de vervorming van de bovengrond: te gevolge van alle mijnbouwactviteiten.
  Dus ook de gevolgen van de beving.
  Versnellingsmeters – gebruikt door de KNMI – meten dat niet.

  Bepaalde tiltmeters onderscheiden zich in de kwaliteit, de nauwkeurigheid en de mogelijkheid van analyse.

  Door de foute KNMI meting en het zo laat naar buiten komen, is duidelijk dat er onafhankelijk gemeten moet worden.

  Provincie heeft steeds een afwachtende houding gehad..
  Het is de aller hoogste tijd om zelf te acteren.

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *