Scholieren Augustinus maken satelliet

Scholieren van het CSG Augustinus zijn deze periode druk bezig met het maken van satellieten. Het is onderdeel van de internationale wedstrijd CanSat.

“Onze docent kwam met het idee of het niet iets voor ons was om hier aan mee te doen”, vertelt één van de leerlingen. “Uiteindelijk hebben zich negen leerlingen aangemeld waarmee we twee groepen gevormd hebben. Doel is dat er een satelliet gemaakt wordt die twee functies heeft. De eerste functie is voor iedere groep gelijk namelijk het kunnen meten van luchtdruk, hoogte en temperatuur. Bij de tweede functie mogen we zelf iets bedenken.”

Daarbij vormen de groepen van het Augustinus een eenheid. “Onze ene groep richt zich op het kunnen lokaliseren van ruimtepuin, de andere groep heeft een apparaat ontwikkeld waarmee puin geborgen kan worden.” Komende zondag moeten de opdrachten klaar zijn. Mochten ze dan bij de beste tien zitten dan gaan hun satellieten met een raket naar een hoogte van één kilometer zodat de functies getest kunnen worden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *