Provincie vraagt Groningers: ‘Wat moeten we doen met onze ondergrond?’

nieuws
Foto: Defence.gov

Voor de nieuwe provinciale Nota Ondergrond kunnen Groningers van 26 februari tot 20 maart via een enquête hun mening geven over het toekomstige gebruik van de ondergrond in de provincie.

De uitkomsten van deze enquête worden meegenomen in de nota, die bedoeld is om een heldere afweging te kunnen maken bij het beoordelen van (nieuwe) activiteiten in de diepe ondergrond. De provincie stelt het doel om met deze nota een duidelijke visie over het bodemgebruik en de natuurlijk delfstoffen af te geven aan het Rijk.

“Deze activiteiten hebben sociaaleconomische-, ruimtelijke- en milieueffecten. In onze provincie zijn de gevolgen van de gas- en zoutwinning in de vorm van aardbevingen en bodemdaling merkbaar. Ondergrondse activiteiten hebben vaak effect op de bovengrond. Het wordt steeds drukker in de ondergrond en deze activiteiten hebben sociaaleconomische-, ruimtelijke- en milieueffecten,” zo schrijft de Provincie vrijdag in een persbericht.

De huidige provinciale visie op de ondergrond is in 2015 door Provinciale Staten vastgesteld. De enquête kan ingevuld worden via deze link.