Pijnlijk verlies voor Donar

Shane Hammink (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft op een pijnlijke manier verloren van Landstede uit Zwolle. De Groninger basketballers gingen met ruim verschil onderuit: 56-78.

Donar speelde een slechte wedstrijd. De aanvallen liepen niet, verdedigend was het slecht en er werd vaak balverlies geleden. Zwolle daarentegen schoot goed, zag de gaten in de verdediging en wist daarvan te profiteren. Na het eerste kwart was het 15-27, bij rust was het verschil maar liefst 23 punten: 25-48. In het derde kwart wisten de Groningers eindelijk elkaar te vinden in de aanval, waardoor na drie kwarten de stand 50-62 was.

Toen het aan het begin van het laatste kwart 52-62 werd, leek de spanning in de wedstrijd terug te komen, maar vervolgens liepen de Zwollenaren uit naar 52-67. Donar wist tot het eindsignaal nog maar 4 punten te scoren, terwijl Landstede steeds verder uitliep, tot weer boven de 20 punten.

Topscorers bij Donar waren Teddy Gipson met 13 punten en Drago Pasalic en Lance Jeter met beiden 11 punten. Thomas Koenis speelde niet mee in deze wedstrijd vanwege zijn diskwalificerende fout van de vorige thuiswedstrijd in de competitie. Zijn strafzaak is binnenkort.

Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 28 punten uit 20 wedstrijden.