Nieuw verdienmodel voor vernieuwd dorpshuis De Leeuw

nieuws

Dorpshuis de Leeuw in Garmerwolde gaat verbouwen. Het dorpshuis wordt vernieuwd en de aardbevingsschade wordt hersteld. En er wordt gedacht over een nieuw verdienmodel.

Deze verbouwing staat al jaren in de planning, maar werd door de bestuurlijke discussie rondom de aardbevingsgelden steeds uitgesteld. Nu kan de verbouwing dan eindelijk echt beginnen.

Het dorpshuisbestuur maakt van de verbouwing gebruik om na te denken over een nieuw verdienmodel. Het doel daarvan is om een meer structurele dekking van de vaste lasten te realiseren. Zo wordt gedacht aan commerciële verhuur van werkruimtes aan ondernemers en maatschappelijke organisaties in Garmerwolde en omgeving. Na de verbouwing moet er niet alleen een toekomstbestendig gebouw staan, maar wil men ook graag een duurzaam financieringsmodel hebben, zodat dorpsbewoners en anderen uit de regio nog voor een lange tijd laagdrempelig gebruik kunnen maken van de voorzieningen. ”Want dorpshuis de Leeuw is niet alleen vóór, maar ook ván de ruim vierhonderd dorpsbewoners”.

Deel dit artikel: