‘Minister begaat ‘faux pas’; Groningen wordt vergeten in toekomstbeeld OV’

nieuws
Foto Andor Heij

Als het aan minister Van Veldhoven ligt, rijdt er in 2040 tussen negen grote Nederlandse steden elke tien minuten een trein. “Drie keer raden welke stad ze daarbij vergeet.” zo schrijft Alfred Welink, voorzitter van het Algemeen Bestuur van VNO-NCW MKB Noord in zijn column op de website van de organisatie.

“Met grote verbazing lees ik het Toekomstbeeld Openbaar Vervoer van staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Hierin pleit ze voor een groot ov-netwerk met betere verbindingen. Drie keer raden welke stad ze daarbij vergeet. Inderdaad, Groningen.  Terwijl ze even later wél op het podium in Winschoten stond om de eerste 17 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een verbinding met Duitsland. Wij gaan uit van faux pas van onze staatssecretaris,” zo schrijft Welink.

Volgens Welink is een goede verbinding met de rest van Nederland nodig om jongeren in de regio te houden: “Het openen van het Noorden geeft een boost aan de noordelijke economie en daarmee de rest van Nederland. Den Haag kan het zich gewoonweg niet veroorloven het Noorden over het hoofd te zien.”