GRC Groningen thuis onderuit tegen FVC

Foto Martijn Minnema: GRC - FVC

GRC heeft vanmiddag in de zondag Eerste Klasse F thuis met 1-3 van FVC uit Leeuwarden verloren.

Door Martijn Minnema

In de eerste helft had GRC weinig te duchten van de gasten. In een vlakke eerste helft duurde het een half uur voordat GRC zelf tot kansen kwam, gescoord werd er ondanks een aantal mogelijkheden voor GRC niet.
In de eerste tien minuten na rust kregen beide teams een strafschop. Acht minuten na rust zette Erwin Alt GRC vanaf de stip op 1-0. Twee minuten later schoot Robin Hollander ook raak vanaf elf meter, 1-1.
In een matige wedstrijd kwam FVC in de 70′ minuut op 1-2, GRC keeper Gerald van Nieff verkeek zich op een vrije trap van Jeffrey Reitsma en liet de bal door zijn handen glippen, 1-2.
Pas in de absolute slotfase kwam GRC tot kansen, het mocht niet baten. Sterker nog, in blessuretijd schoof GRC’er Robert Smit de bal in de voeten van Gido Boontjes. Die ging alleen op de keeper af en besliste de wedstrijd, 1-3.
GRC blijft door deze nederlaag laag in de middenmoot staan.