Geen treinen naar Leeuwarden vanwege inschuiven tunnels

nieuws
Foto: prorail.nl

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden moeten tot en met komende maandag rekening houden met extra reistijd. Vanwege werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Buitenpost en Leeuwarden.

Op het Friese baanvak worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd om vanaf eind 2020 een extra sneltrein op het traject te kunnen laten rijden. Zo wordt er in de nacht van dinsdag op woensdag tot en met maandag druk gewerkt in Hurdegaryp. De spoorwegovergang Rijksstraatweg aan de westzijde van het dorp wordt vervangen door een ondertunneling. Het tunneldeel is de afgelopen maanden naast het spoor opgebouwd en wordt komende donderdag ingeschoven. “Op woensdag gaan we de sporen verwijderen en ontgraven we de spoorbaan”, vertelt een woordvoerder. “Op deze manier ontstaat er ruimte om het tunneldeel in te schuiven. Nadat dit geklaard is vullen we de tunnel weer aan en bouwen we het spoor weer terug.”

Fietstunnel bij Feanwâlden
Ook op het baanvak tussen De Westereen en Feanwâlden wordt een tunnel aangelegd. Parallel lopend aan de snelweg richting Dokkum wordt ter hoogte van jachthaven ‘t Eibertsnêst een fiets- en voetgangerstunnel gebouwd. Met de komst van deze tunnel vervalt de spoorwegovergang bij de Goddeloaze Singel.

Stop- en snelbussen
Vervoersbedrijf Arriva zet gedurende de werkzaamheden stop- en snelbussen in tussen Buitenpost en Leeuwarden. Reizigers moeten desalniettemin rekening houden met een extra reistijd die op kan lopen tot een half uur. Tussen Groningen en Buitenpost rijden alleen stoptreinen. De sneltrein en de spitstrein naar Zuidhorn rijden niet. Vanaf maanden rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *