Forum van start met tentoonstelling kunstmatige intelligentie

Het Groninger Forum opent haar deuren met een tentoonstelling over kunstmatige intelligentie: ‘AI: More than Human.’ Volgens verwachting zal dat aan het eind van dit jaar gebeuren, waarschijnlijk in november.

Woensdag organiseerde het Forum voor de Groningse pers een bijeenkomst en een rondleiding door het gebouw. “De buitenkant is klaar, ook aan de binnenkant wordt hard gewerkt aan de afwerking, en de aannemer zal zich in de loop van het jaar steeds meer terugtrekken en ruimte maken voor het Forum”, zegt Jos Rona van aannemer BAM. Volgens directeur Dirk Nijdam van het Forum ligt de bouw budgettair op schema.

“Film, media, actualiteit en technologie. Dat is onze basis en daar bouwen wij eigenlijk alles om heen en dat is precies More than Human”, zegt Nijdam. Hij verwacht dat het Forum 1,3 miljoen bezoekers per jaar zal trekken.

Deel dit artikel:

  1. Kunstmatig, dat wordt het grote toverwoord de komende jaren voor HET MONSTRUM.
    Als eerste natuurlijk de vraag hoe alles kunstmatig financieel in stand gehouden kan worden.

    1. Dit weerzinwekkende gedrocht wordt toepasselijk geopend met een naar onmenselijk thema.

      Knijp mezelf in de handen dat ik geen kinderen heb. Je kunt alleen maar huiveren als je over de toekomst nadenkt. De enigen die de lol van “Burning Man” (hét symbool voor hoe menselijkheid plaats maakt voor digitalisering) zijn misantropische gekken. Brrr.

  2. Ik kan niet wachten tot alles af is. Het forum is mooier geworden dan ik eerst had gedacht, natuurlijk zijn de meningen daarover verdeeld. Maar ik denk dat het ontzettend gaaf gaat worden, het dakterras, de nieuwe zalen van Forum Images, het plein voor het forum met panden als Het Concerthuis en Vapiano die voortaan van twee kanten bereikbaar zijn met waarschijnlijk mooie terrassen. Daarnaast natuurlijk nog het nieuwe pand Merckt met z’n culinaire insteek. Ik denk dat het een ontzettend leuk vernieuwend stukje Groningen gaat worden die de binnenstad complimenteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *