Facebook verwijdert borsten-bericht van OOG

Een bericht dat OOG Radio en TV dinsdagochtend bracht over een borsten-onderzoek van het UMCG, komt niet overeen met de zogenaamde ‘Community Richtlijn’ van Facebook. Een gelijkaardig bericht van RTV Noord mag wel.

Een lezeres van de website van OOG, Amanda Vos, wilde dinsdagochtend een bericht delen van OOG, maar kreeg na het plaatsen van een link op haar Facebook-pagina een bericht van Facebook: “Zorg ervoor dat je de communityrichtlijnen van Facebook hebt gelezen en begrijpt om te voorkomen dat je opnieuw wordt geblokkeerd. Deze blokkering is nog 7 dagen van kracht.”

De ‘community-richtinglijn’ van Facebook is een uitgebreide beschrijving van de regels omtrent het voorkomen van misbruik via het sociale medium. “Ze zijn ontworpen om allesomvattend te zijn. Inhoud die bijvoorbeeld niet wordt beschouwd als haatdragend taalgebruik, kan toch worden verwijderd, omdat deze niet in overeenstemming is met ons beleid met betrekking tot pesten.”

bericht amanda vos
Foto: Een screenshot van een tweede post van Amanda Vos

Mogelijk heeft deze regel uit de ‘community-richtinglijn’ van Facebook een negatief advies gegeven bij de foto die OOG bij het artikel plaatste: Het volgende mag je niet plaatsen: Afbeeldingen van: ‘het knijpen in een naakte vrouwenborst, behalve in de context van borstvoeding’

 

Deel dit artikel: