Hoe tevreden zijn Groningse vrouwen over hun borsten?

Drie afdelingen van het UMCG starten een onderzoek naar de tevredenheid van vrouwen over hun borsten. De afdeling plastische chirurgie wil hiermee de zorg aan vrouwen die een borstreconstructie hebben ondergaan verder verbeteren.

Om te kunnen beoordelen hoe geslaagd een borstreconstructie is, wil de afdeling meer inzicht krijgen in hoe tevreden vrouwen over het algemeen met hun borsten zijn. Het gaat hierbij om vrouwen die nooit geopereerd of behandeld zijn aan hun borsten. Vijfduizend vrouwen in de stad Groningen ontvangen daarom deze week een oproep om een vragenlijst naar de tevredenheid over hun borsten in te sturen. De antwoorden vanuit deze groep vrouwen worden vergeleken met de antwoorden van de vrouwen die eerder een borstreconstructie hebben ondergaan.

Elk jaar krijgen meer dan 15.000 vrouwen in Nederland borstkanker. Zij verdienen de beste zorg en de beste kwaliteit van leven na behandeling voor borstkanker. De afdeling plastische chirurgie van het UMCG doet al sinds 2010 onderzoek naar zowel emotionele als lichamelijke aspecten van kwaliteit van leven bij vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad en die daarom een borstreconstructie hebben ondergaan.

Deel dit artikel:

  1. Ik had dit bericht gelinkt naar mijn Facebook pagina en het is aanstootgevend in hun ogen en kreeg dit bericht,

    Zorg ervoor dat je de communityrichtlijnen van Facebook hebt gelezen en begrijpt om te voorkomen dat je opnieuw wordt geblokkeerd.
    Deze blokkering is nog 7 dagen van kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *