Be Quick 1887 met tien man langs koploper SDO

nieuws
Foto Andor Heij: Be Quick - SDO.

Be Quick 1887 verraste zondagmiddag door in eigen huis de koploper in de hoofdklasse A, SDO uit Bussum, met 3-1 te verslaan.

De prestatie was extra knap, omdat de Groningers het grootste deel van de tweede helft met tien man acteerden na rood voor Toufik Faraouni. Faraouni stond aan de basis van de 1-0. Hij stuurde na 24 minuten Rico Cordes weg die oog in oog met SDO doelman Dion Thomas kwam en af gaf op Arnoud Bentum. De spits faalde niet.

Direct na rust kreeg Faraouni rood na zijn tweede gele kaart. Na een fout achterin bij Be Quick schoot Jesse van Huisstede hard raak: 1-1. Bentum bediende na 85 minuten Cordes, die om Thomas ging en er 2-1 van maakte. Zelf bepaalde Bentum de eindstand op 3-1. Be Quick bleef dertiende en SDO zakte naar de vierde plaats.

“We hebben fantastisch gespeeld en terecht gewonnen”, aldus Be Quick trainer Steven Wuestenenk. “We hadden de wil om te winnen en hebben volwassen gespeeld.” “Het was een echte teamprestatie”, zei spits Arnoud Bentum, goed voor twee doelpunten en een assist. “De jongens die er stonden hebben zich het snot voor de ogen gewerkt”.