Aantal huurwoningen in gemeente Groningen gaat groeien als kool

nieuws
Foto Nijestee.nl

In de Gemeente Groningen werden in het afgelopen jaar ruim 1900 bouwvergunningen afgegeven voor nieuwbouwwoningen. Daarmee staat het, volgens cijfers die het CBS vrijdag naar buiten bracht, op de vierde plaats in Nederland. Het grootste deel van de vergunningen zijn voor huurwoningen.

Het aantal verleende bouwvergunningen in de gemeente steeg met ongeveer 200 nieuwe toelatingen. Voornamelijk het aantal bouwvergunningen van huurwoningen steeg sterk in de Gemeente Groningen. In totaal werden er 1127 vergunningen afgegeven voor huurwoningen. Voor koopwoningen waren dat er 781, waarmee het op de vijfde plaats staat in Nederland.

Den Haag spande in 2018 de kroon met 4616 nieuw vergunde woningen, ruim de helft daarvan waren voor huurwoningen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *