Winter lijkt intrede te gaan doen: “Ook overdag vorst”

nieuws
Foto Andor Heij

De winter lijkt in de tweede helft van januari haar intrede te gaan doen. In de laatste week van de louwmaand blijft de temperatuur ook overdag onder het vriespunt.

Volgens de kaarten ontstaat er een krachtig hogedrukgebied boven het noorden van Europa waardoor met een oostelijke stroming koude lucht vanuit Rusland onze kant op kan stromen. Vanaf 21 januari moet de kou dan het land binnen komen. Hoe lang de winter aanhoudt is niet duidelijk, maar volgens Weerplaza zou het wel eens langere tijd koud kunnen worden.

Weervisionair Marc Putto zinspeelt al langer op een winterse periode. Via zijn social media-kanalen liet hij rond de jaarwisseling al weten dat het in de tweede decade van januari wel eens winter zou kunnen worden. Of het ook écht winter wordt is onduidelijk omdat 21 januari nog in de meteofictie ligt, hoewel Weerplaza wel van een overtuigend beeld in de weerkaarten spreekt.

Deel dit artikel:

  1. Hij noemt zichzelf meteo-influencer wat op zich al lachwekkend is, Marc Putto heeft nooit meteorologie gestudeerd in Wageningen dus bedenkt hij zelf een interessant klinkende naam.
    Marc Putto staat vooral bekend van overdrijving van het toekomstige weerbeeld en word door afgestudeerde meteorologen totaal niet serieus genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *