Roel Boomstra speelt remise in 10e partij WK dammen

sport
foto Evert Janse

De 25-jarige Groninger Roel Boomstra heeft de 10e partij in Assen om het wereldkampioenschap dammen remise gespeeld tegen de Rus Schwarzman.

Het was een boeiend duel waarin na 58 zetten remise overeen werd gekomen. Boomstra staat nog steeds een overwinning voor, want de overige negen partijen eindigden in remise.

Vrijdag en zaterdag worden de 11e en 12e partij gespeeld.  Boomstra wordt wereldkampioen als hij die beide partijen in zijn voordeel mocht beslissen, want dan heeft hij de vereiste drie partijen gewonnen. Als dat niet zo is volgt er zondag een barrage.

De overwinningen uit de ‘normale’ partijen blijven dan natuurlijk gelden. Alleen wordt er dan vervolgd in versneld tempo, waarbij ieder overwinning evenveel waard is als de zeges in de partijen met reguliere bedenktijd.  Eerst drie partijen Rapid, 20 minuten bedenktijd per persoon en 10 seconden per zet erbij. Als de beslissing dan nog niet is gevallen dan volgen drie partijen Blitz, 10 minuten bedenktijd en 5 seconden per zet erbij. Daarna kan het nog door gaan in de Superblitz, 10 minuten en daarboven 2 seconden per zet erbij, net zo lang tot er een speler totaal drie partijen heeft gewonnen.

Vrijdag is de aanvang om 12.00 uur in het Drents Museum, zaterdag beginnen ze om 12.00 bij RTV Drenthe, de barrage op zondag begint om 10.00 uur bij RTV Drenthe.

Deel dit artikel: