Oud-VVD wethouder Van Keulen voorvechter formule1 in Assen

Scheidend Groninger VVD wethouder Joost van Keulen is als vrijwilliger aan de slag gegaan  bij de Stichting Grand Prix Assen.

Dat is een groep noordelijke ondernemers die vindt dat de Formule 1 races beter in Assen gehouden kunnen worden dan in Zandvoort. Van Keulen is woordvoerder van de net opgerichte stichting die al tienduizenden euro’s heeft ingezameld voor een wedstrijd.

“Ik ben een liefhebber van de Formule 1 en ik ben door de ondernemers gevraagd om de woordvoering te doen. Het is een hobby en vrijwilligerswerk. Ik heb er ook tijd voor, want het is nu niet zo druk op het stadhuis”, aldus Van Keulen.

“Volgens de ondernemers is het TT Circuit de ideale plek om de Dutch Grand Prix te organiseren”, schrijft Van Keulen in zijn eerste persverklaring. “Er hoeft amper te worden verbouwd. Het circuit is goed bereikbaar en heeft heel veel ruimte voor publiek. Bovendien kan Assen al in 2020 het spektakel van de Formule1 ontvangen. En is de financiering al rond. Assen is voor de gewone racefan een betere keuze”.

Van Keulen is nog op zoek naar een echte baan, want de VVD in Groningen werd bij de collegeonderhandelingen buitenspel gezet. Van Keulen schermde onlangs al met meerdere aanbiedingen en zei dat hij niet van plan is om gebruik te maken van wachtgeldregelingen van de gemeente.