AFGELOPEN: FC Groningen – Heracles Almelo (3-0)

FC Groningen heeft haar eerste wedstrijd van 2019 weten te winnen. Met drie doelpunten werd Heracles Almelo aan de kant gezet. Man van de wedstrijd was Thomas Bruns met twee doelpunten. Lees hier het liveblog terug.

AFGELOPEN! FC Groningen heeft haar eerste wedstrijd van 2019 weten te winnen. 3-0.

90+1’ Drie minuten extra tijd. FC Groningen gaat winnen.

84’ Wissel FC Groningen: Een publiekswissel voor Thomas Bruns die met twee doelpunten op zak wordt vervangen door Tom van de Looi.

82’ Handwerker wilde niet ontbreken op het wedstrijdformulier en pakt ook een onnodige gele kaart.

81’ Gele kaart voor Zeefuik die onnodig een harde tackle inzet.

79’ HET IS DE AVOND VAN BRUNS! Thomas Bruns beleeft een prachtig debuut. Op de rand van de 16 meter schiet hij de bal in de verre hoek binnen. 3-0!

78’ Wissel Heracles Almelo: Konings komt in het veld voor Kuwas.

75’ WAT EEN DOELPUNT! Debutant Thomas Bruns krult vanuit een lastige positie de bal heel mooi achter Blaswich met zijn linkerbeen. 2-0!

70’ Wissel Heracles Almelo: spits Dalmau vervangt de onzichtbare Peterson.

68’ Wissel FC Groningen: Buijs versterkt het middenveld. Ludovit Reis vervangt debutant Kaj Sierhuis.

66’ Het vizier van Mimoun Mahi staat nog niet op scherp: zijn kopbal gaat naast.

59’ Wissel FC Groningen: Ajdin Hrustic vervangt Illias Bel Hassani.

58’ In de kluts komt de bal voor de voeten van Sierhuis die zijn inzet naast ziet gaan.

54’ Mahi krijgt de bal aangespeeld op de rand van de 16 meter. Hij schiet met zijn linkerbeen ruim naast.

49’ Een vrije trap van Handwerker wordt uit de kruising getikt door keeper Blaswich!

46’ Bij Heracles is oud-Groningen speler van Nieff in de kleedkamer gebleven. Ossman vervangt zijn plaats.

46’ Onder een volle maan en onder het vriespunt zijn wij begonnen aan de tweede helft.

HET IS RUST. Na een sterk eerste kwartier kwam FC Groningen op voorsprong door een benutte strafschop van Memisevic. Na de goal kwam Heracles beter in de wedstrijd. Stand: 1-0.

43’ Memisevic krijgt een elleboog in het gezicht van Rossmann en ligt op de grond, hij kan zo weer verder.

41’ Goede redding! Padt voorkomt met een katachtige reflex een doelpunt van Dos Santos die dacht binnen te koppen.

35’ Bel Hassani geeft knap voor op Sierhuis die Blaswich vindt in de korte hoek.

30’ Peterson schiet namens de Tukkers ver naast. Eerste kans voor Heracles.

22’ De doelman staat weer en het spel is hervat.

20’ Padt moet verzorgd worden na een botsing met Duarte.

19’ Voorzet van Handwerker wordt over gekopt door Sierhuis.

Bel Hassani laat in het eerste kwartier veelvuldig zijn klasse zien met mooie passes en laat FC Groningen al meteen beter voetballen. Was hij de missende link van FC Groningen?

12’ DOELPUNT FC Groningen! Memisevic benut de strafschop na een handsbal in de 16 meter van Heracles. 1-0 is de stand.

11’ PENALTY FC Groningen.

7’ Wat een kans… Bel Hassani stuurt Mahi weg die alleen op Blaswich af kan: de aanvaller wil om keeper heen maar dat lukt niet.. wat een kans!

6’ Bruns geeft voor maar Sierhuis komt net een teenlengte tekort.

4’ Warmerdam neemt ‘m op de volley van afstand: naast.

1’ Arbiter Blom heeft gefloten: de wedstrijd is begonnen!

FC Groningen kende een teleurstellend 2018 en hoopt in 2019 de weg omhoog in te zetten op de ranglijst. FC Groningen heeft zich in Duitsland opgeladen voor de tweede seizoenshelft en oefende tegen FC Köln en MSV Duisburg (3-1 verlies, 1-1 red.). FC Groningen kent drie debutanten in de basisopstelling: Illias Bel Hassani, Thomas Bruns en Kaj Sierhuis.

Heracles staat knap 6e in de Eredivisie. De club speelt onder leiding van de nieuwe Duitse trainer Frank Wormuth attractief voetbal en heeft met Peterson en Kuwas spelers om voor uit te kijken. Heraclied Merkel heeft een verleden bij AC Milan. Bij de Almeloërs staat Yoëll van Nieff in de basis, kind van FC Groningen.

Historie FC Groningen – Heracles Almelo:

14 keer eerder gespeeld. 9x winst voor FC Groningen, drie remises en twee overwinningen voor Heracles Almelo.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, Bruns, Memisevic, Warmerdam, Sierhuis, Mahi

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Czyborra, van den Buijs, Peterson, Duarte, van Nieff, Droste, Kuwas, Rossman, Dos Santos, Merkel