Jorden van Foreest wint in 2e ronde

sport

De 19-jarige Groninger schaker Jorden van Foreest heeft in de 2e ronde van de Masters van het Tata Steel Chess toernooi met zwart gewonnen van de Pool Jan Krzysztof Duda.

Daarmee kwam Van Foreest heel sterk terug na zijn nederlaag tegen Anand in de 1e ronde. Rond de 37e zet stond het nog ongeveer gelijk, maar daarna wist Van Foreest krachtig te profiteren van fouten van de Pool. Duda gaf pas op toen hij bijna mat stond.

Door dit resultaat heeft Jorden van Foreest 1 punt uit 2 partijen. In de 3e ronde speelt hij met wit tegen de nr. 4 van de wereld, de Chinees Ding Liren.

In de groep Challengers, de groep onder de Masters, heeft zijn 17-jarige broer Lucas ook zijn twee partij remise gespeeld. Lucas van Foreest speelde tegen Saduakassova uit Kazachstan en hij heeft nu ook 1 punt uit 2 partijen.