Jorden van Foreest verliest van wereldkampioen Magnus Carlsen

sport
Jorden van Foreest-Magnus Carlsen

De Groninger schaker Jorden van Foreest heeft in de 5e ronde verloren van de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen in het Tata Steel Chess 2019.

Van Foreest koos heel dapper voor een variant die ook was gespeeld door Caruana tegen Carlsen in de match om het wereldkampioenschap. Mogelijk had de Groninger op de 20e zet een pion moeten slaan, want in het vervolg kon hij Carlsen niet in de problemen brengen. Na 33 zetten gaf Jorden op. Van Foreest heeft nu 1 punt uit 5 partijen.

De spelers waren voor deze ronde uitgeweken van Wijk aan Zee naar Alkmaar.

In de groep onder de Masters speelde zijn broer Lucas in de Challengers tegen Erwin L’Ami. Lucas van Foreest had waarschijnlijk kunnen winnen, maar moest uiteindelijk in remise berusten. Lucas staat met 2,5 uit 5 in de middenmoot.